2012. november 25., vasárnap

Mar megint nem alszik itthon a kicsikém

Másodszor került Lajcsi kezei közé (egyedifenyezes.blog.hu). Megint ő fogja alakítgatni a műgyanta karosszériát a mindenféle igényeimnek megfelelően.
Neki ezer dolga lesz vele, nekem meg szerezni kel valami talicskát, hogy a pénzt odahordjam vele...  ja és a talicskába való hordanivalót is ki kell még nyomtatni valahol. :)
Az emígyen definiált munkamegosztás miatt a királyi többest tessenek szíveskedni elnézni nekünk.
Megpróbálok végigmenni a kéréseimen, amikben első nekifutásra megegyeztünk.

- Megegyeztünk, hogy először mérünk, utána barkácsol. Szóval viszonyítási pontokat keresünk, és ellenőrizzük, hogy minden szimmetrikus-e..  stb. Jeligénk: százszor mérj, kétszer vágj!  először az anyagba, másodszor meg savanyú pofát, hogy elcseszted!
- Legutóbb nagyjából be lett állítva a karosszéria, de én azt gondolom, még mindig lóg a hátulja, és talán emiatt nem ok a hátsó kerékjárati ív sem. Lajcsinak legutóbb sikerült lepasszolnia ezt az elég genya melót, de most megint cseszegetem vele. Őszintén szólva nem vagyok biztos benne, hogy pontosan mit kellene / lehetne ezzel a  dologgal csinálni, és minél jobban belegondolok, annál jobban elbizonytalanodok, de azt érzem, hogy tényleg nem stimmel valami... Reméljük lesz valami gyors kuruzslásos megoldás. Talán a méregetés után már okosabban fogjuk széttárni a kezeinket.
- Ha a hátulja már áll, és vannak viszonyítási pontjaink is, akkor be kell állítani a szélvédőtartókat. van egy videó a FFR oldalán a ponyvatető installálásáról, amiben azt mondják, hogy 53 fokban kell állnia, és van egy megadott távolság is két pont között.  Ezeket fogjuk viszonyítási alapként használni. Sose árt, ha lehet majd ponyvatetőt is rárakni.
- Ha ez mind megvan, még a festés előtt neki lehet állni a keménytető kifaragásának. többfajta keménytetőt is néztem már, de valahogy egyik sem tetszett igazán, szóval Lajcsival elkészítjük a saját verziónkat! Csak nekem lesz pontosan ilyen!


kb ennyi most. Ha megvan, van még 2 adagnyi folytatás...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése