2010. március 13., szombat

Vapor canistar, avagy ne benzinbűzölögjünk.

Kell valami megoldás arra, hogy az autót ne szagolhassák ki 500 méterről a benzinfalók. Ehhez meg kell oldani, hogy a benzintank szellőzője védelmet nyújtson a kellemetlen kipárolgásokkal szemben. Ezt ahány építő, annyiféle módszerrel oldják meg. Van megvásárolható "gyári" megoldás is, de a legtöbben inkább házilag barkácsolnak valami "csőbombának" látszó tárgyat.
Most rettentően élvezem, hogy úgy írhatok egy témáról, mintha értenék hozzá! Persze csak kicsit ugatom közelebbről a témát, mint a népszava újságírója, aki a gödöllői radioaktív tavak esetéről írt cikkében kifejtette, hogy a 30 éves felezési idő azt jelenti, hogy az anyag addig sugároz...
A csőbombák szokásos tölteléke az akvarista boltokban kapható aktívszenes szűrő. Ezt úgy lehet elképzelni, mint egy zacsi 3-4 mm átmérőjű, 1,5-2 cm hosszú egérkakit.
Csőbomba helyett egy Kit Caros kolégával csencseltem egy kicsit... Töci13 tervezte ezt:


a 2 cm belső átmérő nem teszi lehetővé az akvarista egérkaki használatát, ezért tovább keresgéltem egy festékbolt irányában. Bekockáztattam egy pár szűrőbetét megvásárlását.


Rövid konzervnyitogatás után kiderült, hogy "jó az anyag" mind méretre, mind pedig színre jobban néz ki, mit az akvarista megoldás.



Ráadásul a műanyag és papír alkatrészek újrahasznosítását is meg tudtam oldani.... elégedett lehetek. Ja és kb. 3-4 másik szűrőre is elég ami a két szűrőházban lakott.


Ime az összeszerelt "tárgy":


Az FFR csomagban volt megfelelő átmérőjű (6.3mm) gumicső is /vagy egy méter.. szóval az is elég lesz 3 autóra/ már csak egy jó kis helyet kell neki találni, ahol elég nagy biztonságban lesz, és mégis valamennyire hozzáférhető marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése