2011. november 16., szerda

Body élek letakarítása

Az a terv, hogy a body éleit lerendezem. Ez a feladat arról szól, hogy a műgyanta kasztni készítésekor a sablon illesztéseinél nem tökéletes a cucc. Ha szerencsém van csak egy kis kitüremkedés a gél rétegen, ha nincs, akkor van benne kemény műgyanta is, meg viaszgolyó is ( amit ugye formaleválasztásra használnak. Sajna mire eszembe jutott, hogy lefotózzam a béna részeket, addigra már majdnem kész voltam. Szóval ez a kép a jól sikerült részről készült.


itt kb 3 mm magas csúcsok vannak, amik kb 1-2 mm vastagak, és elég kevés a viaszos rész. a cél az, hogy a teljes felület csiszolható gélből álljon, mert az üvegszálas műgyanta rétegnek más a keménysége, és ha az is kitüremkedik a felületre, akkor csiszoláskor érdekes móka lesz. Persze ezt csak onnan tudom, hogy olvastam :)

ez a fotó egy elcseszett rész kicsiszolása után készült: Itt be kellett csiszolnom vagy 2 mm mélyen a gélbe, hogy kiszedjem a viaszos és műgyantás részeket.


mókás munka amúgy. Az ember késsel kapargászik kicsit, meg dremmellel csiszol, meg simogat, meg fémvonalzóval keresi a kitüremkedéseket... És 2 órával később észreveszi, hogy még az autó nagyobbik fele hátravan...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése