2009. január 3., szombat

Elmélkedés 1 : Elgondolkodtam a kittről

Azt találtam ki, hogy időnként csinálni fogok 1-2 elmélkedős bejegyzést.
Ezek nem annyira a "mahinálásról" fognak szólni, hanem inkább csak a gondolataimat vagy a dilemmáimat fogom leírni. Ezek azok a bejegyzések, amelyekre örülök, ha valaki hozzászól, hátha segítenek az ő gondolatai.Az első gondolkodósdi a kittről szólna.

Azt hiszem rájöttem a Factry Five technológia egyik lényeges pontjára! Szóval ők árulnak egy készletet azoknak, akik kiherélnek egy FORD Mustangot, és egyet azoknak, akik mindenből újat akarnak, vagy nincs Mustangjuk. Viszont nem csinálnak külön készleteket, hanem a complete kitt úgy működik, hogy a Base kitthez adnak még egy rakat alkatrészt, de semmit sem vesznek ki belöle. Így történhet, hogy minden művelet után jó eséllyel marad egy rakat alkatrészem. pl a mellékelt képen látható 2 aluminium lap közöl az egyik a herélt mustang pedáljainak felszereléséhez kell, a másik pedig a Complete kitthez. A pedálokhoz adott csavarok közül is maradt jócskán... Igazából nagy részük megmaradt, mert kb 3 db volt, amit fel kellett használni. :)
Mindenesetre kineveztem egy dobozt maradék alkatrészes doboznak. Szerintem a szerelés végére megtelik.
Viszont a dokumentáció nagyrészt a base kitthez készült. adtak hozzá pár extra doksit, oszt kalap. Soxor még a plusz alkatrészek ( amik általában jó minőségű gyári cuccok) dobozából is hiányzik az eredeti leírás.

Most azon vakerálok, hogy össze kellene szerelnem, amit tudok, azután majd, ami marad, abból megoldom azokat a részleteket, amelyek nem világosak.. lásd gázpedál.

2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Nem egyedi jelenség a többlet alkatrészek mellékelése. Támasztó gömbfejet cseréltem a saját autómban, és maradt 2db csavarom, ami sehová sem passzolt. Egy 8 darabból álló szerkezetből egy csavar hiánnyal végezni aggasztó de kiderült, hogy ugyanez a gömbfej több típusban is megtalálható és ehhez mellékelték azt az orbitális csavart.

    A te esetedben nézd a történet jó oldalát. A későbbiekben egy adott típus módosítás esetén nem kell pót rendelést leadnod, legfeljebb egy emberibb leírást kell beszerezni. Ha ez nem lehetséges, marad a józan ész.

    VálaszTörlés
  2. Igazad van, jobb a több, mint a kevesebb.
    A megmaradó alkatrészeket szépen elteszem... Semmi sem zárja ki, hogy valahol kellhet még. Colos méretű csavarokat amúgy sem árulnak minden csavarboltban.

    VálaszTörlés